DESIGNED BY JOOMLA2YOU
3 ESTACIONS  

EVE 2021

Mapa dels nostres projectes

Moodle Projectes

Inscripció als Projectes

Inscripció

Recull eines i apps

Escenaris geolocalitzats

Qr Sites

Històric Projectes

Moodle Formació

Inici

Campanya Pangea: “A internet, quan no pagues, el producte ets tu”

A Pangea llancem el dia 20 de març la campanya “A internet, quan no pagues, el producte ets tu”. Amb una sèrie de vídeos i d'accions comunicatives a les xarxes socials i els mitjans, volem conscienciar del risc que córre la nostra privacitat i la seguretat de les nostres dades quan fem ús de certs serveis gratuïts a internet ja que no només les grans multinacionals (Google, Facebook...) comercien amb elles, sinó que existeixen empreses intermediàries que es dediquen a la vigilància de tot el que fem a internet.

Una realitat que no només té com a conseqüència la invasió del nostre espai personal digital amb publicitat i spam de tot tipus, sinó que pot condicionar l'obtenció o no d'una feina, i pot adquirir tints polítics i malmetre els drets humans quan, tal i com denunciava Amnistia Internacional l'any passat (https://www.amnesty.org/es/latest/research/2017/02/muslim-registries-big-data-and-human-rights/), qualsevol govern o empresa pot filtrar dades de persones segons la seva orientació sexual, raça, gènere, creences o ideologia.

Es fa urgent i indispensable conèixer quines alternatives tenim, i apostar per iniciatives que ofereixen serveis competitius des dels valors de l'economia social i solidària, garantint la nostra privacitat i seguretat i posant a la persona al centre. Per això a Pangea desenvolupem serveis d'allotjament web, mail, gestió de dominis, bases de dades o servidors, amb certificats SSL oferts per LetsEncrypt (https://letsencrypt.org/), l'autoritat de certificació de seguretat web gratuïta, oberta i automatitzada que permet reduir costos i configurar-se i actualitzar-se de manera automàtica.

Pangea, a més, som l’organització catalana capdavantera en promoure, a través de projectes específics, l’ús estratègic de la xarxa i les TIC al servei de les organitzacions, els moviments i les persones que treballen per la justícia social, els drets de les dones, el desenvolupament sostenible i la diversitat cultural a escala local i internacional. Un d'aquests projectes, eReuse (http://ereuse.org/), és actualment motor de l'ecosistema d'innovació i economia col.laborativa i circular català, i està generant recursos oberts com software, sistemes de traçat i anàlisi de dades dels equips restaurats, i una xarxa d'entitats que garanteixen tot un procés de recuperació, arranjament i redistribució d'ordinadors i elements informàtics.

Pangea som una organització independent i sense ànim de lucre que funciona de forma horitzontal  i democràtica des de 1993. Proveïm serveis d’internet de qualitat, amb total seguretat i independència, a 300 organitzacions i 400 persones que paguen una quota anual sostenible per remunerar de forma digna el nostre equip de treball i recolzar campanyes i projectes socials de forma solidària. Tenim servidors segurs, ubicats a Barcelona, on allotgem dominis, webs, correus i arxius i gestionem llistes de distribució i serveis de notícies, garantint el compliment de la Llei Orgànica de Protecció de Dades espanyola.

Per a més informació dels serveis i principis de funcionament de Pangea, visiteu la nostra nova web: http://pangea.org/

Subscripció Butlletí mensual

Mediateca

iEARN Internacional

iEARN Latina

Pangea

Som membres de...

Instagram

 

Llicència

Aquesta obra està subjecta a una
Llicència de Creative Commons.